donderdag 27 februari 2014

Geborduurde Valentijnskaart voor mijn man


Elk jaar een paar dagen voor Valentijn vraagt mijn man aan mij: "Schat, wij doen dit jaar toch niet aan Valentijn he?" Wie ben ik dan om te zeggen: "Jawel hoor, dat lijkt me nu zo romantisch.....

Mijn man vindt Valentijn maar onzin: "Commercieel gedoe van de winkels, alles waar een hartje op staat is opeens tig keer zo duur en waar laat je al die rotzooi." En houden van elkaar laat je niet blijken door een of ander duur hebbedingetje te kopen op Valentijn maar door dag in dag uit, jaar in jaar uit, er voor elkaar te zijn.

En ja, dat doet mijn man. Hij staat altijd voor mij klaar en ik merk iedere dag dag hij van mij houdt. En soms komt hij zo maar opeens met iets voor mij thuis op een hele gewone dag als hij weet dat ik dat graag wil hebben.

Dus ook dit jaar  heb ik hem gerustgesteld: "Nee schat, we doen dit jaar niet aan Valentijn hoor..........."
Maar toch kriebelde het een beetje bij mij.
Even later wist ik het: Ik zou een mooie kaart voor hem maken. Niets geen duur commercieel gedoe uit de winkel, maar een kaart die ik met liefde en aandacht voor hem heb gemaakt.

En dit is hij geworden.


Ik heb geprobeerd er een mannenkaart van te maken. Niet te veel tierelantijntjes, maar eenvoudig en strak. En naast rood (ja om die kleur kun je met Valentijn niet heen) alleen wit - grijs/zilver - bruin.

Op een witte kaart heb ik 3 groepen met hartjes gemaakt.
In het midden 2 grote harten van papier in rood en zilver en verder nog 2 groepjes van 3 geborduurde kleine hartjes. Om het toch een beetje speels te maken heb ik beide groepjes geborduurde hartjes op een andere manier geborduurd.

De uitdaging voor mezelf was om deze keer eens in lagen te werken.
Op een witte ondergrond heb ik links onderaan het eerste groepje harten geborduurd. Daarop heb ik in het midden een lichtgrijs vlak, en rechts daarvan bovenaan een donker grijs vlakje en rechts onderaan een bruine strook geplakt. Daarbovenop weer een witte strook met geborduurde rode hartjes en daar weer bovenop de 2 grote harten.

Het witte grondvlak heb ik op een zelfde bruine kleur ondergrond geplakt als de bruine strook en  daaronder zit nog een een zilveren onderlaag net als het bovenste grote hart.

Met deze kaart doe ik mee met de volgende challenges:
http://www.borduurkaartenblog.blogspot.nl/  van Corry en Cindy: Maak een geborduurde kaart met het thema "liefde" en rood garen.
Verder wil ik ook graag mee doen met de challenge  http://webshop-anmacreatief.blogspot.com/ van AnMaCreatief : Aantal 3. (3 groepen hartjes, de groepjes geborduurde hartjes bestaan iedere keer uit 3 kleine hartjes)

4 opmerkingen:

 1. Hallo Saskia
  Je hebt je best gedaan hoor, wat zal je mannetje blij zijn met deze kaart, leuk gedaan met de geborduurde hartjes, het gaat steeds beter, zie je wel oefening baart kunst.
  Dank je wel voor het meedoen aan de uitdaging van Ons borduurkaartenblog.
  Lieve groetjes,Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een mooie borduurkaart en bedankt voor je deelname bij ons borduurkaartenblog.
  groeten Lenie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een verrassing voor je man. Wat is er nou leuker dan een kaart van je vrouw te krijgen die zelf is gemaakt. Ik vind dat je het weer top hebt gedaan. Leuk dat je weer meedoet met de challenge van ons borduurkaartenblog. Groetjes, Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niets is toch leuker en liever dan zelf iets voor je man maken. Ik denk dat hij het toch stiekem wel erg leuk vond. Leuk dat je meedoet met de februarichallenge bij AnMaCreatief. Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen