vrijdag 24 januari 2014

Borduurkaart met bloemen, brads en een mini vlindertje

Eindelijk weer eens tijd gevonden, of liever gezegd gemaakt, voor een nieuwe kaart.

Het is een geborduurde kaart geworden naar een patroon van Sjaak van Went uit het Hobbyjournaal 41 dat ik op internet vond op http://www.hobbyjournaal.nl/downloads/filedb/38.pdf

Deze kaart heb ik op stevig wit papier geborduurd met kleuren verlopend van roze naar paars. Daaronder zit een laagje blauw papier van een belastingenveloppe die ik deze maand kreeg (Leuker kunnen we het niet maken ;) ) en daaronder zit weer een stuk wit karton.

Op advies van Corrie heb ik dit keer de prikgaatjes na het borduren dichtgewreven met de achterkant van een theelepeltje. Dank je wel Corrie voor deze tip: het ziet er meteen een stukje netter uit.

Midden op de kaart heb ik een bloem gemaakt van weer hetzelfde blauwe papier naar een idee op YouTube van Gabrielle Pollacco.

Verder nog een paar stervormige brads in de hoekjes en een klein blauw vlindertje in de linker hoek.Met deze kaart wil ik graag weer meedoen met de challenge  van http://www.borduurkaartenblog.blogspot.nl/  van Corry en Cindy: Maak een geborduurde kaart met een patroon van Sjaak van Went.
Verder wil ik ook graag mee doen met de challenge  http://webshop-anmacreatief.blogspot.com/ van AnMaCreatief : Bingo met de combinatie: blauw - vlinder - brads
en met de challenge http://decreatievezebra.blogspot.be/ van De Creatieve Zebra: Laat je inspireren door een kleurige foto met een bloem.

10 opmerkingen:

 1. Hallo Saskia
  Fijn dat je mijn tip hebt kunnen gebruiken,, het is een prachtige kaart geworden, je ziet het oefening baart kunst, het is een heekl mooi patroon, die jij prachtig hebt geborduurd.
  Ik vind het ontzettend leuk dat je weer meedoet aan onze challenge van Ons borduurkaartenblog, dank je wel.
  Nog een tip, je moet de candy van het Hobbyjournaal boven aan zetten op je blog, anders ding je niet mee naar de prijs.Ga het maar lezen, ik doe niet mee met de candy, ik heb een héle gave Vagabond, die is electrisch, ik kan niet draaien met de hand, mijn pols staat vast.
  Lieve groetjes,Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Corrie.
  Dank je wel voor je steeds weer opbouwende en lieve commentaar. Je hebt gelijk dat het per kaart vooruit gaat, zeker als ik van die goede tips van je krijg.
  Wat betreft je tip over het meedingen naar de prijs: Ik heb het logo van jullie blog (die mooie roze roos) al op mijn blog staan met daarbij de melding dat de challenge loopt tot en met 31 januari. Bedoel je dat ik dus ook nog een plaatje van de "prijs" die jullie weggeven er bij moet zetten?
  Nogmaals bedankt voor de inspiratie die jij / jullie blog me iedere keer weer geven. Ik zal in het vervolg zeker mee blijven proberen te doen met de challenge / de uitdagingen die jullie me aanbieden. Ik begin het steeds leuker te vinden om steeds weer opnieuw te proberen mijn grenzen te verleggen.
  Groetjes, Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Saskia, wat heb je een mooi patroon gekozen. Je kaarten worden steeds mooier. Leuk dat je weer meedoet bij ons Borduurkaartenblog. Mijn moeder (Corrie) bedoelt dat je de candy van het hobbyjournaal (het plaatje van de machine) helemaal bovenaan je blog moet zetten, anders doe je niet mee voor de prijs, hij staat halverwege. Het gaat niet over onze roos, maar om het apparaat van het hobbyjournaal. Dat staat daar in de regeltjes, en het zou zonde zijn als je daardoor wordt uitgesloten. Leuk dat je weer bij ons Meedoet. We hopen je nog heel vaak terug te zien! Groetjes, Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Saskia, je hebt het helemaal goed begrepen zo.Stel je voor dat je de machine zou winnen, dat zou toch super zijn.
  Fijn weekend.
  Lieve groetjes,Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Corry en Cindy, dank jullie wel voor de tip en de uitleg. De kans is natuurlijk wel heel erg klein maar het zou inderdaad fantastisch zijn. Ik probeer nu zo budget-laag mogelijk van alles te maken (dat is ook een uitdaging) en dan dadelijk heel langzamerhand (bij bijzondere gelegenheden) af en toe wat aan te schaffen. Zo'n machine om mallen mee uit te kunnen draaien lijkt me helemaal geweldig, maar daar zal ik toch eerst even flink voor moeten sparen (maar dat is niet erg hoor dan ben ik er des te blijer mee als ik hem eenmaal bij elkaar heb!)

  Nou Corrie, dat je pols vaststaat is natuurlijk heel erg vervelend, maar dat je dan zo mooi kunt borduren. Complimenten hoor.

  Lieve groeten, Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. prachtige borduur kaart en bedankt voor je deelname bij Ons borduurkaarten blog.
  groeten Lenie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een schitterende borduurkaart met een wauwerdewauw bloem! super gedaan! Leuk dat je mee doet bij Ons Borduurkaartenblog.

  Groetjes Lisanne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig om het borduren met zo'n grote bloem te combineren. Leuk dat je meedoet met de januarichallenge bij AnMaCreatief. Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie kaart met zulk kunstig borduurwerk erop.
  Prachtig gemaakt, hoor.
  Bedankt voor je deelname aan de challenge bij DCZ!

  groetjes van Dieke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Saskia. Wat heb je een mooi kaart gemaakt. Fijn dat je meedoet bij de uitdaging bij ons borduurkaartenblog. Groeten Trijntje dt-lid

  BeantwoordenVerwijderen