donderdag 12 december 2013

Kerstkaart met kraaltjes

Beetje bloed, (ik prikte in mijn vinger), beetjes zweet (het was echt niet gemakkelijk) maar gelukkig geen tranen (want het moet wel leuk blijven) en daar is mijn tweede kaart.
Ik heb alle plaatjes en borduurpatronen zelf gemaakt. Dat was best een zware dobber, maar uiteindelijk ben ik niet ontevreden over het resultaat.


Ik ben eerst begonnen met een ontwerp te maken hoe de kaart er volgens mij uit moest komen te zien.
Heel wat tekeningen en wat heen en weer geschuif van de verschillende onderdelen later heb ik alle patronen  op een witte kaart geprikt.
Als eerste de binnenzijde van de kaars geborduurd en daarna de kraaltjes en de rand erop gemaakt. Die kraaltjes was nog een heel werk. Ze zijn ook niet helemaal naar mijn zin. Ze zijn een beetje scheef gaan zitten en ik krijg ze er niet als een mooie rechte lijn op. (Tips weer welkom)
(kraaltjes, pailletjes zijn evenals de overige glittertjes die op de kaart zitten net als de vorige keer nog van het oude t-shirt van mijn dochter )
Daarna de ster geborduurd. (en een paar keer ook weer uitgehaald tot ik tevreden was.)
Om de ster een frame gemaakt van wit karton (van een reclamedoosje waar een venstertje in zat). Deze voorzien van 2 dunne rode randjes om toch wat kleur aan te brengen.
Een kerstboom op golfkarton getekend, uitgeknipt en op het frame geplakt.
En een rood strikje op de hoek als extra accent.
De hoek getekend en geborduurd en als laatste nog wat glittertjes op de kaart geplakt.maken.
Als laatste de kaart eerst op bruin karton en daarna op een witte kartonnen onderlaag (uit een doos geknipt) geplakt.

Een hele klus en een hele uitdaging om het zo te krijgen. Net als de vorige keer niet helemaal tevreden (met name over de kraaltjes en over de kartonnen onderlagen die niet echt netjes worden als je ze knipt), maar ik heb geprobeerd iets meer verschillende materialen en technieken toe te passen en dat is wel gelukt.

Met deze kaart doe ik weer mee met de challenge van http://www.borduurkaartenblog.blogspot.nl/ van Corry en Cindy: Maak een geborduurde kaart met kraaltjes.
Verder wil ik ook graag mee doen met de challenge  http://webshop-anmacreatief.blogspot.com/ van AnMaCreatief : Alles mag 
en met de challenge http://decreatievezebra.blogspot.be/ van De Creatieve Zebra: Kerst.

7 opmerkingen:

  1. Hallo Saskia
    Je kaart is wel mooi zo,ik vind het knap dat je hem zelf hebt ontworpen.
    Er zitten verschillende technieken op, ik heb een tip, als je klaar bent met borduren moet je aan de achterkant van je kaart met een theelepeltje de gaatjes dicht wrijven, je zal het verschil zien.
    Super leuk dat je weer meedoet bij Ons borduurkaartenblog, dank je wel.
    Lieve groetjes,Corrie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor de tip Corrie, ik ga hem de volgende keer meteen toepassen! Fijn dat je met me meedenkt. (En het is niet zo dat ik mijn kaart afkeur, ik ben alleen kritisch en zie wat er beter zou moeten kunnen). Met tips zoals die van jou en die zelfkritiek hoop ik dat ik de volgende keer een stapje verder in de goede richting kan doen en dan weet ik zeker dat ik op een gegeven moment wel echt tevreden zal zijn.)
      Met andere woorden: ik ben omdat ik nog zo'n beginneling ben en nog heel veel wil leren juist blij met tips en (opbouwende) kritiek zodat ik het de volgende keer weer wat beter kan doen!

      Verwijderen
    2. Helemaal goed Saskia, je gaat ervoor, geweldig vind ik dat, wie weet heb ik nog weleens een tip voor je.
      Wacht maar af.
      Veel succes met je kaartjes maken meis.
      Lieve groetjes,Corrie

      Verwijderen
  2. Heel mooi kaartje zeg! Leuk dat je meedoet met onze challenge bij het borduurkaartenblog.
    Liefs Pouwla

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Knap hoor dat je zelf je borduurpatronen maakt! Originele kaart! Dankjewel voor je deelname bij Ons Borduurkaartenblog met je mooie kaart...

    Fijn weekend!
    Groetjes Lisanne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuke kaart zo gemaakt! Ik heb ook wel heel wat geborduurd op kaarten, maar nooit wat zelf ontworpen eigenlijk... Die tip van Corrie ken ik ook, dat is zeker een aanrader! Succes met alle kaarten die nog gaan komen, gaat vast goed komen wanneer je zo al bezig bent!!!

    Leuk dat je meedoet met de challenge van AnMaCreatief. Liefs Lotte

    BeantwoordenVerwijderen
  5. mooie kaart en knap om zelf te ontwerpen, bedankt voor je deelname bij Ons borduurkaarten blog.
    groeten Lenie

    BeantwoordenVerwijderen